Fra sømandsledelse til fokus

02. december 2023

Fra personlig sømandsledelse til effektiv fokus

Jeg oplever stor forskel på reaktioner, når emnet rammer reflektion. Det kan lyde: "Jeg kan ikke skrue tiden tilbage - der er sket så meget, som jeg ikke kunne påvirke" - und so weiter.

Hvad jeg mener med sømandsledelse? Jeg mener; Tro, håb og kærlighed. Min personlige erfaring siger mig, at jeg bruger for meget tid på opgaver, som ikke bringer mig nærmere mit mål.

I starten af november så jeg ind i 2024 - budget - opgaver - ferie og ikke mindst tanker om den omsætning, jeg skal skabe.

Jeg afsætter tid - ser tilbage på hver enkel måned i det forgangne år.

Hvad omsatte jeg for? Var det let/svært at få opgaven? Hvad tjente jeg så faktisk? Den opgave stiller jeg mig for hver af årets 12 måneder. Egen feedback kan noget, når du afsætter tiden til det. Og var der omkostninger, der pludselig sprang op af hatten i en måned, hvor det passede meget dårligt?

Allerførst - så tjekker jeg kalenderen, hvornår jeg er ude - hvis der er booket ferie eller aftaler over dage. Så ved jeg, hvor mange arbejdsdage, jeg har til at skabe mit forventede resultat. Jeg tanker nemlig masser af energi, når jeg holder fri.

Jeg går så langt ned i opgaven, at jeg på 60% af opgaverne skal kunne navngive kunden - og tidspunktet. Jamen, kan du da forudse det? Nej, men hvis ikke jeg gør det, så bliver jeg nemmere at få ud af sporet. På denne måde kan jeg nøje planlægge de tiltag, der skal til for at opnå min plan.

Jeg blev engang spurgt, om det er min leveregel, som jeg ikke undviger. Nej, det er det ikke - men det er til gengæld det værktøj, der gør, at jeg måned for måned kan følge op på, hvor langt jeg er i forhold til mine mål. Jeg kommer ikke for langt væk fra planen, når jeg afsætter tid hver den sidste dag i måneden for opfølgning.

#Personligtlederskab #Balance #Energi

Tilbage til oversigt

bubble