Inspiration til dit personlige lederskab og fra bestyrelsesverdenen

Hvem skal have en stol?

30. januar 2024

Interessen for bestyrelsesarbejde er markant stigende. Rigtig mange ønsker at deltage – det er de unge, de nyuddannede, de erfarne ejerledere, og dem, der sidder med viden, som de gerne vil dele ud af. Men hvordan kommer disse kandidater i spil? I virkeligheden, altså.

Vi har haft en temmelig hård og uforudsigelig periode med forskellige kriser. Vi har mødt disse kriser uden varsel, og med enorme påvirkninger. Denne dynamiske udvikling betinger mange steder, at bestyrelsernes rolle fremover må forventes at blive anderledes. Det er, efter min mening, på grænsen til naivt at tro, at vi blot kan fortsætte, hvor vi slap.

Der er sat en ny dagsorden, og det kræver, at bestyrelserne kan handle såvel dynamisk som handlekraftigt. Ligeledes kræves det, at vi finder behovet for de kompetencer, som bestyrelsesmedlemmerne skal være i besiddelse af. De påvirkninger, virksomhederne rammes af, skal kunne navigeres fra bestyrelseslokalet.

Jeg mener, at der er et stort behov for, at vi ser dybere ind i bestyrelsernes sammensætning. Ikke mindst skal vi i højere grad være indstillede på udskiftninger, når behovene ændres.

I 2023 talte vi om ESG og i 2024 taler vi om AI, hvilket jeg nærmest ikke hørt nævnt med et ord, da vi planlagde 2023. Hvad mon der kommer næste gang?

Lad os tage det ind på bestyrelsesniveau. Hvornår har I sidst set på sammensætningen i jeres bestyrelse?  Er de nødvendige kompetencer tilstede? Hvad har organisationen faktisk brug for? Anvendes bestyrelsesevalueringen som et værktøj?

Så hvordan får vi de unge, de nyuddannede, de erfarne ejerledere, og dem, der sidder med specifik viden ind i bestyrelserne? Dem, der ved mere, end vi selv gør.

Mit spørgsmål: Hvad sker der, hvis vi gør, som vi plejer? For gamle vaner skaber ikke nye resultater.

#værdiskabendebestyrelsesarbejde #personligtlederskab 

Tilbage til oversigt

bubble