Må jeg høre din ærlige mening….

13. juni 2022

”Må jeg høre din ærlige mening her”……. og så kunne jeg høre, at en anden hvisker til en tredje; ”Er han mon virkelig klar til det”?

Kan vi ikke blive enige om, at hvis nogen spørger om ens mening – så er det præcis den, der bør komme? Ordentligt, selvfølgelig.

Vi gradbøjer:

  • Må jeg høre din mening
  • Må jeg høre din ærlige mening
  • Må jeg høre din helt ærlige mening

Jeg elsker at holde ting enkle – så jeg hører grundsætningen ”Må jeg høre din mening”?

Det handler ikke om at have et kritisk udgangspunkt. For mig handler det om at holde fast i vores nysgerrighed, så vi kan lære på vejen. Vi har jo ikke altid den komplette løsning på lager – nogle punkter skal vendes, før vi har det rette grundlag at træffe beslutninger på.

Bevares – jeg har set øjenbryn komme helt op i panden, og der har da også været en – eller et par stykker, der lige blev fortørnede over mit svar. Her handler det i høj grad om at turde samle diskussionen op.

Det er min erfaring, at et spørgsmål eller en sætning i en samtale, kan få tavsheden til pludseligt at overmande rummet. Den første sætning herefter er ofte: ”Det var faktisk et godt spørgsmål”.

Det er et af mine pejlemærker på at være kommet tæt på det, som vi egentlig skal tale om.

Refleksionen er et af de bedste redskaber, jeg kender, til at komme godt videre i hverdagen – i momentet – i livet.

Selv tak. 

Tilbage til oversigt

bubble